Reprezentanta Anita in Romania pentru informatii si comenzi suna la: 0372 681 011 anita-lenjerie.ro

Cum „analizam” un sutien? Sa vorbim pe scurt si despre rolul sarmelor

Mai fiecare dintre noi stim cum arata un sutien cu intaritura, dar cate ne-am intrebat si care e rolul pe care-l joaca acele sarme mici si curbate din partea inferioara a cupei? Si, mai ales, de ce au sutienele sarme? Sarmele din sutien



Ei bine, se pare ca acestea au aparut relativ recent in structura sutienului.

Dupa unii, cele dintai au intrat in structura sutienului in 1931, deci acum 90 de ani. Desigur, fetelor, inventia a apartinut unei femei, Helene Pons!
In paranteza fie spus, nu prea vad cum ar fi putut un barbat, care nu are de-a face cu un asemenea obiect in viata de zi cu zi, sa aduca sutienului imbunatatiri substantiale…

Insa inventiei doamnei Pons i-au trebuit mai bine de doua decenii pentru a se impune. Sutienele cu sarme au devenit mult mai populare si mai numeroase abia dupa incheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial… Explicatia e simpla. Sarma, provenita din metale, a abandonat structura obiectelor militare, foarte cautate intre 1935 – 1945. Asadar a putut fi folosita si la confectionarea unor lucruri mult mai pasnice.



Pe scurt, sarma – poate prea barbar vorbind – e folosita pentru baza ideala a sanului, curbura aceea unde tesutul sanului se imbina cu torsul. Iar rolul ei a fost si este acela de a oferi conturul sanilor, atunci cand acestia sunt imbracati de sutien. Sarmele din sutien

Sarmele ofera astfel nu doar sustinere si sprijin sanilor, dar mai ales ne confera confort.

Pe scurt, sarma e mult mai ingusta decat sanul, lucru care ajuta la curprinderea acestuia si fortandu-l intr-un fel prietenos sa ia forma cupei. Impreuna cu cupele sutienului, sarma e cea care va da forma si orientarea sanilor nostri. Dar si unghiul lor de ridicare, asa ca atentie la ce mesaj vreti sa transmiteti, fetelor!

Sarma din sutienele Anita este un model special creat doar pentru aceasta companie. Sutienul Selma, un succes in colectiile Anita,
https://anita-lenjerie.ro/produs/selma-underwired-bra-5635/

Mai nou, metalul a lasat locul plasticului sau al siliconului, in realizarea noilor sarme.

Cert este ca sutienele construite pentru busturi mai mari, precum cele de cupa G sau chiar peste, includ sarme mai tari, pentru a face fata greutatii sanilor.

Sarmele nu trebuie sa fie niciodata dureroase! Daca ai o stare de disconfort cand imbraci sutienul, atunci exista doua mari explicatii.

Prima e legata de ceea ce medicii numesc fibromialgia, o tulburarea cauzata de dureri musculo-scheletice. E raspandita in tot corpul si de obicei e insotita de o stare generala de oboseala, tulburari de somn, de pierderea partiala a memoriei si lipsa bunei dispozitii. Un control medical e intotdeauna mai mult decat indicat!

Cea de a doua se leaga de strunctura sutienului dvs.

Orice disconfort poate veni, spun tehnicienii medicali, din faptul ca sarma de la baza sanului tau e prea agresiva in raport cu tesutul din acea parte a organismului uman. Ca atare, solutia e simpla. Iti asculti trupul si nu porti sutienul respectiv, chiar daca ti se pare ca acesta iti pune in valoare, ca nimeni altul, misterul feminin!

Nimic mai fals, fetelor! Ceea ce conteaza e starea noastra fizica si psihica. Fiindca asta ofera „combustibilul” de zi cu zi al magiei!

Lasă un răspuns