Reprezentanta Anita in Romania pentru informatii si comenzi suna la: 0372 681 011 anita-lenjerie.ro

Cum “analizam” un sutien? Azi, pasul numarul doi: banda si bretelele!

Sa ne continuam asadar “calatoria” in universul aparte al sutienului! Dupa cupe, urmeaza inevitabil banda de circumferinta! Si veti intelege imediat si de ce! Banda este cea mai importanta parte a unui sutien. Da, da, banda! Fiindca ea ofera cea mai mare sustinere. Ea e responsabila pentru cel putin 80% din capacitatea oferita de intregul sutien pentru sustinerea sanilor nostri. Banda si bretelele unui sutien



Ca atare, cele sau cei care cunosc cu ochii inchisi partile componente ale sutienului impart aceasta sectiune – banda – in cateva sectiuni distincte.

Este vorba despre partea centrala sau puntea, cea care face legatura intre cele doua cupe.

Urmeaza partea inferioara, care delimiteaza banda situata direct sub cupe sau eventual sarmele prezente.

Aripioarele sunt cele ce includ partile laterale si partea din spate a sutienului. Acestea incep de la marginea exterioara a cupelor si merg pana la sistemul de inchidere. Acesta e intalnit de cele mai multe ori in sistemul cunoscut de mai noi, toate, drept “mos” si “baba”.


Atentie, pentru cele ce prefera sutienul cu inchidere frontala

Partea centrala si sistemul de inchidere formeaza o singura parte!

Apoi, dupa banda vin la rand bretelele! Ele au rolul de a pastra sutienul in pozitia corespunzatoare. Banda si bretelele unui sutien

Pentru cele mai multe dintre sutiene, asta inseamna ca bretelele se trec peste umeri. Si aici pot exista exceptii. Sutiene fara bretele sau sutienele cu bretele care se inchid dupa gat!

Locul in care bretele intalnesc cupele se numeste apex. Pentru acelea dintre voi, care ca si mine odata, se vor intreba imediat ce mama naibii e un apex, iata. E varful spre care tinde o formatiune. Asadar, e o chestie pe care o punem in practica de ani buni, fara sa stim ca am avut in mainile noastre un apex!!!

Ca sa nu va mai spun uimirea mea cand am aflat ca exista si manichiura cu apex. Poate oferi o forma speciala, unii ar spune chiar ideala, unghiilor tale!!! Banda si bretelele unui sutien

Emily, unul dintre multele succese in colectiile Anita, https://anita-lenjerie.ro/produs/emily-underwired-bra-5201/
In fine, bretelele sunt intotdeauna ajustabile, chiar si in cazul modelelor clasice de sutien.

Cele mai populare forme de bretele sunt cele de tip maieu. Acestea se prind in unghi drept. Apoi urmreaza si bretelele de tip costum de dans. Ele se prind la spate in forma de “U”, tocmai pentru a conferi o mai mare siguranta.

In plus, exista voci autorizate care spun ca aceasta forma de prindere a bretelelor dau impresia unui spate distins, de balerina… Asa o fi, fetelor!

Acelasi tip de prindere al bretelelor e utilizat si in cazul busturilor mai pline, in care cupa F sau chiar mai mare e cea care face legea. Dar el se foloseste si in cazul suratelor noastre cu umeri foarte ingusti…Tocmai in ideea de a nu permite bretelelor sa alunece si de a oferi vazului ceea ce nu trebuie expus decat acolo si atunci cand ne dorim asta!

Lasă un răspuns