Reprezentanta Anita in Romania pentru informatii si comenzi suna la: 0372 681 011 anita-lenjerie.ro

De cate ori spalam sutienele, fetelor?!

Seria Antonia din gama Rosa Faia te face sa te simti ca o italianca adevarata – senzuala, increzatoare si feminina.

Sunteti una dintre acele persoane ce-si spala regulat setul de lenjerie intima? Care face asta fara a stii cu adevarat daca este sau nu momentul potrivit? Sau, dimpotriva, mai degraba amani acest proces, nu neaparat atractiv? Asadar, de cate ori ne spalam sutienele, fetelor?

Acest lucru poate fi surprinzator pentru cele mai multi dintre noi. Chiar si pentru cele ce-si spala cu religiozitate sutienul, seara de seara. Si fara a-si pune intrebari esentiale pe tema asta.

Altele insa prefera sa intarzie cat mai mult aceasta intreprindere. De ce? Din motive pe care nu e cazul sa le detaliem. Asadar, cum e corect? Sau cum e gresit?

Spalarea sutienului dupa fiecare utilizare: o idee buna?

Pentru unele dintre noi, spalarea este cel mai bun mod de a distruge un sutien, o piesa vestimentara fragila din garderoba noastra. Pentru altele, este pur si simplu de neconceput sa faci altfel. Ei bine, doamnelor si domnisoarelor, fiti sigure, nimeni nu detine dreptatea absoluta. Iata explicatia!

Chiar si sustinatoarele infocate ale schimbarii zilnice a lenjeriei stiu bine ca spalarea obisnuita dauneaza sutienului. Mai ales daca acesta e un obiect dintr-o lenjerie foarte fina. Dar, si asta e o alta regula de aur, nimeni nu va poate interzice sa va spalati sutienul dupa fiecare utilizare!

Lejeritate jucausa si fler frantuzesc. Sutienul Emily combina tulle-ul delicat si dantela cu aspect filigran pentru a crea o imagine moderna.
Compromisul corect? Spalarea delicata, de mana sau la masina, pe programul de matase

Ce trebuie sa stie cele ce pastreaza acelasi sutien, pret de cateva zile, fara a-l spala? In primul rand, nu exista niciun fel de vinovatie in aceasta chestiune.  

Eliberati-va de asa ceva, chiar daca exista persoane prin preajma care nu se pot abtine sa nu comenteze „inedita situatie”. Cele ce poarta sutienul de mai multe ori inainte de a-l spala trebuie sa-si reaminteasca insa un lucru simplu.

Aceasta piesa de lenjerie este in contact direct cu pielea. Iar pielea transpira. Atentie, nu doar bucata de tesatura ce-ti trece pe sub axile se imbiba de transpiratia ta zilnica.

Pentru marimile mari Havanna are insertii speciale pentru un suport optim.
Bretelele reglabile sunt realizate dintr-o spuma speciala si sunt  imbracate in microfibra.

Nu, poti transpira si din sau printre sani (da, da, chiar daca nu intotdeauna e vizibil!). Asta si in funcție de vreme si de activitatea depusa. Iar daca Cel de Sus te-a binecuvantat cu un piept generos, atunci transpiratia va fi prezenta din abundenta, te asigur!

Regula de aur: un sutien la doua – trei zile

Pastrandu-ti sutienul timp de doua sau trei zile, risti in primul rand sa porti cu tine o serie de mirosuri. Dar si o multime de bacterii pe piele, cele care dau de altfel mirosurile de care vorbeam.

Asadar, sfatul meu sincer e urmatorul: nu se pune problema unui singur sutien pentru intreaga saptamana. Investeste in mai multe seturi pentru a-ti schimba sutienul la fiecare trei zile.

Pe de alta parte, exista si opinia conform careia nu e indicat sa porti acelasi sutien doua zile la rand.

Care e frecventa ideala de spalare a sutienului?

Pentru acelea dintre voi care nu se pot atinge de perna pana nu-si spala lenjeria, mai nimic nu  prea mai e de spus. Poate doar sa nu exagereze, chiar daca e totusi vorba despre o chestiune sentimentala si personala.

Asadar, dupa ce regula trebuie sa ne ghidam? Care e frecventa ideala a spalarii sutienului nostru preferat?

Pentru unele dintre noi regula e clara: nu se poarta acelasi sutien doua zile la rand!

De ce ? In primul rand pentru intretinere. Atat a sanului, cat si a sutienului, nascut din tot felul de fibre si care are nevoie de o mica pauza intre doua zile de munca pentru a reveni la forma si la eficienta cu care te-a cucerit prima data. Pe de alta parte, o spalare constanta, chiar si atenta ii va reduce perioada de viata sutienului preferat.

Si atunci, ce e de facut?

Ciclul ideal pentru confortul deopotriva personal, dar si al lenjeriei tale,  ar fi schimbarea si spalarea la fiecare doua zile. Aceasta frecventa e pusa in practica de multe dintre noi.

Vom avea astfel, un sutien de luni si de miercuri pe care il vom spala negresit in seara zilei de miercuri, iar un al doilea, pentru zilele de marti si joi. Care va fi negresit spalat joi seara.

Vinerea am putea purta prin rotatie cate unul din sutienele spalate fie miercuri, fie joi, daca timpul de uscare ne permite asta!

Noul ritm ritm ne-ar permite sa purtam sutienul de mai multe ori, fara a-l deteriora curand, dar si fara a lasa bacteriile sa prolifereze pe corpul nostru unic.

In timpul activitatii fizice reduce considerabil miscarile sanilor, mentinand tinuta ferma a acestora chiar si la marimi mari.
Si sutienul sport intra in regulile astea?

Da, absolut! Nu sunt reguli speciale, chiar daca sutienele de sport par ca au parte de un tratament special. Dar pentru cele amatoare de sport, ba chiar sport intensiv, e clar ca sutienul trebuie spalat zilnic.

Caz in care va recomand cu multa caldura sa va alegeti cu multa atentie marca de sutien achizitionata in acest caz.

Eu, spre exemplu, am descoperit de anul trecut sutienele de sport Anita. Si a fost dragoste la prima vedere! Pardon, purtare! Asadar, de cate ori ne spalam sutienele, fetelor?

Lasă un răspuns