Reprezentanta Anita in Romania pentru informatii si comenzi suna la: 0372 681 011 anita-lenjerie.ro

Cum a traversat sutienul secolul al XX-lea. Secolul transformarilor spectaculoase

primul sutien

Secolul trecut a adus cu sine cele mai mari modificari ale sutienului. Ca sa va faceti o idee clara, la finele Primului Razboi Mondial (1914 – 1918), pe piata existau deja 52 de marci de sutiene! Sutienul in secolul XX

Epoca corsetului se apropia de sfarsit.

In anii “20, imediat dupa razboi, producatorii de corsete au observat schimbarea opticii feminine. Asadar au schimbat si ei macazul, optand pentru producerea sutienului. Zece ani mai tarziu, cupele, de diverse dimensiuni, elasticul si sarmele ce altadata intrau in componenta corsetului, schimbau cu lejeritate “tabara”, intrand in componenta sutienului.

Anii “30 au adus cu sine si o schimbare de optica in ceea ce priveste etalarea sanilor. Acestia nu mai trebuiau “striviti”, “ascunsi”, ci dimpotriva, etalati!

Seria Selma din colectia Rosa Faia creata de Anita. Feminitate la superlativ

Sutienul devenise un amic al sanilor, mai ales al celor ce aveau un cuvant de spus pe tema asta. Sutienul a devenit un dispozitiv fara egal de ridicare si separare a acestora.

In preajma izbucnirii celui de Al Doilea Razboi Mondial intreaga paradigma se schimbase deja. Cam doua decenii, bustul ridicat si plin a facut legea. Iar sutienele tip “glont” aveau de departe cea mai mare cautare.

Twin – unul dintre cele mai iubite sutiene din colectiile Anita.


Anii “60 si “70 au mai temperat ceva din tumultul anterior

In aceste decade s-a dat credit unei siluete mai delicate si ceva mai naturale, daca putem folosi asemenea cuvinte…

Noile sutiene devenisera in multe cazuri semitransparente si usoare. Incorporau cu lejeritate noile materiale din care erau produse, inclusiv cele elastice. Usor, usor, elementul “sport” avea si el sa-si spuna cu putere punctul de vedere. Sutienul in secolul

XX

Anii”80 au adus cu sine moda sutienelor mai bine structurate, dar si a celor asa numite “invizibile”, inca la cautare pana in zilele noastre.

Acestea erau, de fapt sunt, sutienele cu cupe netede si cu putine cusaturi, menite “sa nu fie detectate” pe sub restul imbracamintei si sa puna imaginatia sexului tare la lucru!!

In sfarsit anii “90 ai secolului trecut a impus parca obsesia decolteurilor adanci, dar si “pernutele push-up”, adevarata mana cereasca pentru multe dintre noi si suratele noastre, indiferent de varsta, parca! Sutienul in secolul XX

Avantajul noilor sutiene a fost clar din prima clipa: ofereau iluzia unor marimi mai mari de cupa…


In fine, in anii 2000, sutienele fara cusatura, dintr-o singura bucata si captusite cu spuma raman la mare cautare. Generatiile anterioare de sutiene au fost date uitarii! Forma de tip dom sau semiluna era in voga!

Cu toate acestea, fetelor, nu va grabiti sa dati iama in propria garderoba. Nu renuntati la vreun sutien!

Cu toate stim ca moda e extrem de capricioasa si ca ceea ce ieri era depasit poate deveni maine noua “stea”!

Lasă un răspuns