Reprezentanta Anita in Romania pentru informatii si comenzi suna la: 0372 681 011 anita-lenjerie.ro

Tanga sau bikini? Care au fost cei dintai, aceasta-i intrebarea?

O lume intreaga a aflat mai zilele trecute varsta de aur a celebrilor bikini: 75 de ani! Tanga sau bikini?

Lumea pare sa uite insa ca suntem inundati de o multime de modele de chiloti. De la chilotii produsi etic la bikini realizati din plastic reciclat. De la pantalonasii scurti din matase, produsi in editie limitata de obicei, la chilotii hipster nepretentiosi, din bumbac, vanduti la bax de sase perechi mai peste tot in lume.

Astazi incepem o scurta prezentare a celor mai des intalnite tipuri de chiloti ce au insotit istoria oamenilor.

“Ceremonia de deschidere” le-am rezervat-o bikinilor si chilotilor tanga.

Acestea sunt doua modele care au facut si continua sa faca furori, in diverse colturi ale lumii.

Unii istorici specializati in istoria modei considera ca acesti chiloti tanga au ca data de nastere pe “certificatul” lor oficial anii ’70 ai secolului trecut. Altii avanseaza anii ’80. Dar si doi “parinti”. Unii vorbesc despre Rudi Gernreich, altii de Frederick Mellinger, ultimul fiind fondatorul “Frederick’s of Hollywood” in anii ’80, insa.

Tot ce se poate spune cu tarie e amanuntul conform caruia cataloagele propuse de Frederick acum patru decenii, pentru a comanda orice iti facea cu ochiul prin posta, au fost cele care au contribuit din plin la crearea acestei noi tendinte in moda. Tanga sau bikini?

Sutien Antonia Rosa Faia Anita
Chilotii Antonia te fac sa te simti ca o italianca adevarata – senzuala, increzatoare si cu totul feminina. https://anita-lenjerie.ro/produs/antonia-chiloti-brazilieni-1324/

Exista insa si persoane care sustin ca nasterea modei chilotilor tanga e o inventie a dansatoarelor de cabaret si de dans burlesc. In spectacole acestea apareau si continua sa apara si azi purtand chiloti tanga-snur. Mai mult, ele evita in acest fel, de circa un secol, toate interdictiile de a dansa goale…

In fine, sa mai spunem ca in anii ’90, chilotii tanga erau la mare cautare si datorita marcilor cu renume, cum ar fi “Hanky Panky”.

Acest brand a popularizat ca nimeni alta chilotii din dantela elastica. Ulterior, in anii ‘2000, s-au purtat chilotii provocatori, de tip boxeri sau brazilieni, de preferat fiind cei cu talie joasa, sub osul soldului!

Azi traim o perioada in care chilotii si modelele cu acoperire completa au revenit in prim planul atentiei. Dar totul e dublat de o tehnologie extrem de avansata. Astfel cusaturile foarte grele sunt executate cu laser. Atat de temuta linie vizibila prin haine a chilotilor a devenit un fel de fantoma a modelelor din trecut. Tanga sau bikini?

In sfarsit, sa dam si “Cezarului” ce este al “Cezarului”!

Chilotii de tip bikini spun inca o poveste cu mare cautare printre oameni.

Chilotii bikini au talie joasa, adesea de cativa centimetri sub buric, cu margini inguste. Aidoma costumului de baie de tip bikini ce a fost lansat imediat dupa sfarsitului celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

In partea dorsala, chilotii de tip bikini pot avea o acoperire completa a feselor sau pot propune un desen mai indraznet, cu un decupaj mai modern si, ca atare, mai sumar.

Dar ni se mai propun si chilotii bikini cu margini foarte inguste care au in general doar o bucatica de elastic sau de snur care uneste cele doua parti. Cea din spate de cea din fata a corpului uman, salvand astfel “onoarea”.

Acestia sunt numiti cu lejeritate si as zice chiar cu o nota de ironie drept bikini cu snur! Aventura noastra in lumea modelelor de chiloti e insa abia la inceput!

Lasă un răspuns