Reprezentanta Anita in Romania pentru informatii si comenzi suna la: 0372 681 011 anita-lenjerie.ro

Caror nevoi raspund chilotii?

Sutien confort Havanna Anita

Cele mai multe dintre noi am fi poate tentate sa credem ca utilitatea chilotilor raspunde unor motive de sanatate intima. Exista insa persoane care sustin contrariul! Aceste “modeste” obiecte vestimentare ce au insotit istoria omului pot ascunde deseori mistere foarte dragute. Utilitatea chilotilor


Pentru unii, adevarul “protejat” de chiloti vine din nevoia de a-ti intretine mai bine restul articolelor de lenjerie cu care te afisezi zilnic. Asadar, accentul a cazut pe protectie si confort, nu pe igiena, cum am fi fost poate tentate sa credem!

Asadar, atunci cand ne intrebam ce-a fost in mintea celui sau celei care si-a imaginat prima pereche de chiloti, trebuie sa ne gandim in primul rand la protejarea tesaturilor scumpe si delicate, din care erau facute in special hainele “exterioare”, iar nu cele “ascunse”, asa numitele, in timp, “intime”. Tot in timp s-a adaugat si nevoia modelarii corpului.

Chiloti de modelare Lace Rose. Colectiile Anita.



Si asta, fiindca secole de-a randul, cele mai multe dintre articolele de imbracaminteau se produceau greu si erau foarte scumpe. Totul implica zile, ba chiar saptamani si luni, fiindca munca era manuala. In plus, majoritatea hainelor nu puteau fi spalate! Utilitatea chilotilor

In schimb, inaintasele noastre nu precupeteau efortul de a intra pe sub pielea mai stiu eu carui cavaler sau barbat chipes, asa ca foloseau din belsug uleiuri naturale, pentru a estompa secretiile corpului si banala transpiratie.

Chilotii nostri de fiecare zi joaca si azi cam acelasi rol. Protejeaza imbracamintea de mirosurile naturale si aceleasi secretii ale organismului.

Ca atare, decizia de a purta chiloti sau un anume tip de chiloti este una stricta personala. Insa si aici se aplica aceeasi “regula de aur”! Poarta mereu ceea ce te face sa te simti bine si care, in egala masura, ti se potriveste cel mai bine corpului tau!

Si inca un supliment de informatie. De data asta despre talia chilotilor nostri!

In cei mai simpli termeni, talia chilotilor se refera la inaltimea pana la care ajunge elasticul sau partea superioara a acestui obiect vestimentar.

Chilotii cu talie foarte inalta depasesc zona ombilicului si ajung chiar pana in zona taliei corporale. Sau chiar mai sus!

Sa nu va mire prea tare cand veti fi aflat ca anumite modele de chiloti modelatori ajung pana la cutia toracica. Da, vad deja zambetul unora dintre voi, amintindu-si de chilotii bunicii, dar fiecare are rostul sau pe lumea asta!

Sutien Rosa Faia Grazia
Chiloti tanga din seria Grazia. Colectiile Anita



Chilotii cu talie foarte joasa pot ajunge pana la nivelul osului pubian. Aceasta este cealalta extrema!

Majoritatea insa prefera chilotii care se opresc undeva la mijloc, intre cele doua “granite”. Este talia medie sau joasa, care se termina undeva intre buric si oasele soldului.

Lasă un răspuns