Reprezentanta Anita in Romania pentru informatii si comenzi suna la: 0372 681 011 anita-lenjerie.ro

De ce avem nevoie de sutien?

Va propun sa discutam despre rolul unui sutien. Fiindca oricat ar parea de ciudat, are rolul lui!

Istoria putin altfel a unui obiect de lenjerie intima gandit sa ne modeleze sanii si sa ne ridice moralul.

Un sutien bun este unul potivit ca marime si de calitate buna. Asta am invatat mai toate dintre noi, si nu de ieri, de azi. Ca atare, un sutien bun ne ajuta inca de la primele ore ale zilei sa ne simtim increzatoare si capabile sa razbim o noua zi sau mai stiu eu ce provocare ne sta in fata.



Tehnic vorbind, sutienul este acel articol de lenjerie creat si gandit special pentru a ne proteja si sustine sanii.

Primul sutien produs vreodata. Asa sa fie?

Cele cu banda lunga si bustierele se pot extinde pana in partea inferioara a torsului. Pentru unele dintre noi asta ofera un element de siguranta in plus! Rolul unui sutien

Cele ce au meditat inaintea noastra pe tema sutienului au decis ca sutienul este dedicat in exclusivtate bustului si au eliminat din aceasta categorie orice alt articol.

Pe scurt, doar sutienul e cel ce ne “sculpteaza” sau “modeleaza” sanii. Mai nou putem apela si la ajutorul unor furouri sau body-uri modelatoare extrem de dragute.

Ca idee, pentru cele ce vor sa cunoasca si acest amanunt, e aproape sigur ca nimeni nu cunoaste identitatea persoanei care a creat primul sutien. Nu vad cum ar putea fi un barbat, deci putem sa acordam total credit unei femei in aceasta chestiune!



Exista totusi un “moment zero”
Mary Phelps Jacob, doamna care a schimbat definitiv garderoba unei femei

In 1910, cand o americanca, Caresse Crosby – cunoscuta si drept Mary Phelps Jacob – si-a propus sa creeze o alternativa la corsetul cu balene, foarte popular in epoca. Dar si unicul “instrument” de acest gen la care femeile puteau apela pe atunci. Rolul unui sutien

Dupa patru ani, Crosby si-a patentat ideea, un sutien din doua batiste si un pic de panglica. Servitoarea i-a fost principala sa colaboratoare in acest inedit demers. Sutienul lor aducea mai mult a “bralette”. Asa ca sutienul propus nu aducea prea multa sustinere a sanilor si nici volumul necesar daca “Mama Natura” sau bunul Dumnezeu le inzestrase pe bietele femei cu sani proeminenti.



Sa-i dam totusi lui Crosby si servitoarei sale meritele necesare.

Sutienul propus de ele era moale, flexibil, usor si confortabil. Adica cu totul altceva decat ceea ce exista pana atunci, in anul de gratie 1914. Exact inaintea primei conflagratii mondiale.

Sa mai spunem totusi ca desi brevetul lui Caresse Crosby e primul din istorie, pe aceasta delicata tema, lucru de altfel unanim recunoscut, e greu de crezut, mai ales pentru noi, femeile, ca sutienul cu pricina a fost si cel dintai din istorie. Dar despre istoria acestui obiect de lenjerie vom mai discuta!…

Lasă un răspuns