Intrebarea din titlu s-a nascut din diversele incercari similare prin care au trecut cele de dinaintea noastra. Inclusiv mamele si bunicile noastre! Cum cele mai multe dintre noi preferam sa fim discrete cu asemenea dileme esentiale, impartasindu-le in schimb cu usurinta pe altele, raspunsul ideal a stat mult timp ascuns in umbra. Marimea chilotilor
Pe scurt, totul pleaca de la masurarea propriei talii si a soldurilor. Fiindca chilotii, ca si sutienele, au propriul grafic de marimi. In cazul in care nu-ti cunosti masurile sau te suspectezi ca e foarte posibil sa ti le fi schimbat, atunci aliatul tau de nadejde devine banalul metru de croitorie. Atentie, cel de croitorie, nu cel folosit in constructii, fetelor!
Atunci cand iti masori soldurile, treci metrul de croitorie peste partea lor inferioara, in punctul cel mai amplu.
E neaparat necesar sa te asiguri ca metrul de croitorie te cuprinde bine si ca e bine asezat orizontal pe intreaga suprafata. Totusi, metrul nu trebuie strans foarte tare, incat sa-ti intre in piele. Practic, trebuie sa lasi loc de un deget intre corpul tau si metrul de croitorie.
Acea distanta de un deget iti va permite mai tarziu sa te intinzi, sa te apleci, sa te misti, sa alergi, sa te asezi sau sa te desfasori dupa bunul tau plac in noii tai chiloti.
Pe de alta parte, atunci cand iti masori talia, fa-o in acea zona a corpului tau in care se formeaza pliul natural.
Acesta de obicei se afla chiar deasupra buricului. La fel ca si in cazul soldului, trebuie sa te asiguri ca metrul de croitorie sta perfect orizontal si strans. In niciun caz el nu trebuie sa fie lasat, dar din nou functioneaza regula de aur a “degetului”. Marimea chilotilor
In plus, retine te rog ca indiferent de numarul indicat de metrul de croitorie acesta este doar un simplu numar. Altfel spus, este un instrument foarte util care te ajuta sa-ti gasesti marimea perfecta a chilotilor, care nu are niciun fel de parere despre corpul tau. Nici pozitiva, nici negativa! Nu-i pune nimic in carca!
Acel numar te ajuta sa consulti ulterior graficul de marimi. La acest grafic mai trebuie sa adaugi, ca un amanunt foarte util, tipul de cusatura sau marginea chilotilor doriti de tine.
In zilele noastre sunt la moda chilotii fara cusaturi sau avand cusaturi laser. Cele mai multe dintre noi evitam cusatura. Aceasta are tendinta de a-si face simtita prezenta si prin celelalte haine.
Mai exista si un sfat legat de clinul chilotilor nostri ideali.
Clinul este dublura de pe interiorul chilotilor, situata intre picioare. E recomandat sa fie din bumbac, acesta fiind un material respirabil si racoros la contactul cu pielea.
Clinurile din nailon, poliester sau alte tesaturi sintetice pot retine umezeala si pot determina aparitia iritatiilor si infectiilor, absolut de nedorit indiferent de anotimp.
Dupa ce crezi ca ai descoperit tipul de chiloti preferati, nu uita ca ei trebuie sa fie moi, confortabili si simetrici. Daca se strang sau se ruleaza, atunci spune-le adio, fara ezitari! Daca se aduna material in exces in zona sezutului sau a clinului, faci acelasi lucru. Te desparti de ei fara nicio remuscare.
P.S. Nu uitati, cand probati o pereche de chiloti (intotdeauna peste chilotii pe care ii ai deja pe tine, evident!), trebuie sa va miscati putin in fata si in spate! Tuturor, gusturi cat mai placute si multa inspiratie!