Reprezentanta Anita in Romania pentru informatii si comenzi suna la: 0372 681 011 anita-lenjerie.ro

De la primele modele de chiloti, cu nasturi si sireturi, la bikini.

Oare cum s-a scris istoria chilotilor nostri de fiecare zi?!

Primele modele de chiloti erau formate din doi craci separati, uniti in zona taliei cu nasturi si sireturi. Intrucat chilotii reprezentau doi craci, chiar si in zilele noastre ne referim la ei ca la o “pereche” de chiloti.

Un prim lucru exotic, ba chiar scandalos dupa unii, legat de primele versiuni de chiloti era faptul ca acestia aveau o deschizatura la mijloc. Sau ceea ce am numi in prezent drept “clin deschis”. La acea vreme, respectiva deschizatura era privita drept o solutie de igiena. Practic era intrebuintata in momentele in care se mergea la toaleta.

In acelasi timp deschizatura cu pricina era considerata mai modesta si mai cuviincioasa.

In zilele noastre parerile cu privire la chilotii cu deschidere sunt cu totul contrare.

Tendintele lenjeriei se afla in stransa legatura cu tendintele generale ale modei. Istoria ne arata ca in occident, dupa epoca victoriana si cea a Regelui Eduard al VII-lea, lenjeria avea sa cunoasca o noua schimbare. Istoria chilotilor

Initial, o data ce fustele si rochiile devenisera mai stramte, spre finele secolului al XIX-lea, inclusiv cele elegante, pentru regine si printese, chilotii au inceput, la randu-le, sa devina mai atragatori pentru ochi, dar si mai putin voluminosi. Tot in aceeasi perioada au inceput sa se poarte si combinatii de lenjerie care ajutau la micsorarea volumului, cum ar fi furoul cu chiloti.

Dupa ce omenirea a trecut prin teribila incercare a Primului Razboi Mondial, cosmetizarea chilotilor a continuat. Istoricii aveau sa denumeasca acele timpuri “epoca fetiscanelor”. Fustele si rochiile mai scurte veneau la pachet cu purtatul chilotilor fara deschizatura. Asa au aparut pantalonasii scurti, dar si “parintele” body-ului, o combinatie de maieu si pantaloni scurti.

Chiloti cu talie inalta Lucia, un must have si in zilele noastre.


Acestia au evoluat usor-usor, transformandu-se in chiloti cu talie inalta, specifici anilor ’40 si ’50 ai secolului trecut. Tot in aceasta perioada devenisera o moda purtatul chilotilor cu volane si broderii destul de kitschoase, precum zilele saptamanii. Istoria chilotilor

Doua decenii mai tarziu, o data cu eliminarea tivului si a liniei de accentuare a taliei au aparut stilurile hipster sau celebrii bikini. Mult mai decupati ca modele ofera mult mai putina acoperire a zonei intime.

Fleur, chiloti in modle brazilian realizati in totalitate din dantela seducatoare intr-un design floral.

Ambele stiluri au devenit repede populare. In primul rand fiindca se modificase viziunea generala asupra utilitatii chilotilor. Acopereau exact ceea ce trebuia, oferind vizibilitate foarte redusa sub fustele mini si imbracamintea mulata pe corp adoptata de mai toata lumea acelei epoci

Lasă un răspuns