Reprezentanta Anita in Romania pentru informatii si comenzi suna la: 0372 681 011 anita-lenjerie.ro

Din lumea sutienului. Cum ne alegem marimea potrivita?!

Marimea sutienului conteaza intotdeauna. O stim fiecare dintre noi. Ceea ce nu prea stim e modalitatea prin care ne alegem marimea sutienului.


Ca atare, sa pornim iar la drum amintindu-ne un lucru esential. Chiar daca suntem subtirele – aproape slim, cum s-ar spune -, cu o tinuta standard, plinute sau, din contra, rotunde, ceea ce conteaza in primul rand intr-o asemenea alegere e in primul rand sanatatea. Adica sutienul purtat nu trebuie sa ne faca rau. Mai apoi conteaza aspectul exterior – fie al nostru, fie al sutienului -.

In fapt, cifrele pe care le avem mai fiecare dintre noi in minte atunci cand ne alegem sutienul reprezinta un raport. Fie ca vorbim despre 75E, 75G sau 75F sau despre 80D, 85E sau 90G.

Nu cifrele in sine sunt sperietoarea noastra, ci modul in care ajungem la ele.

Desigur, trebuie sa tinem cont si de forma sanilor nostri. Daca sunt plini, fermi sau moi, apropiati sau ba. Sau daca stim sa ne masuram cu atentie, ca sa stim mai apoi ce sa cerem.

Ca atare, sunt cateva lucruri bine de stiut intotdeauna cand facem o asemenea alegere.

Regula numarul 1 spune ca trebuie sa avem mereu drept aliat un metru de croitorie.

Apoi, bretelele sutienului ales nu trebuie sa ne jeneze si nici sa ne alunece de pe umeri.

Urmeaza conditia ca sanul sa umple intreaga cupa a sutienului, fie ca e vorba despre partea superioara sau inferioara a acesteia. Un amanunt important in aceasta faza e ca sanul sa nu fie jenat in cupa sau sa se reverse peste aceasta.

San perfect asezat in cupa sutienului. Breteaua sutienului sta la locul ei si contribuie la sutinerea bustului
In fine, centrul sutienului trebuie sa se plaseze aproape de corp si sa nu fie deloc larg.

Si inca ceva important. Circumferinta sutienului trebuie sa se afle la acelasi nivel, fie ca vorbim despre partea sa din fata sau partea sa din spate. In plus, e musai sa simtim un echilibru binevenit!
Si inca ceva, balenele inconjoara intregul san, concentrandu-se spre centrul axilei.

Pentru a obtine dimensiunea exacta a propriului bust iti vei masura cu ajutorul metrului de croitorie mai intai bustul, apoi zona de sub san. La final, vei face o scadere simpla. A doua cifra obtinuta o vei scadea din cea dintai!

Poti sa te masori direct peste sani, in zona mameloanelor, fie o poti face adaugand un sutien neintarit peste ele. Apoi, atunci cand masori zona de sub bust, nu uita sa respiri. Intotdeauna. Altfel, exercitiul de respiratie/inspiratie ti-ar putea da calculele peste cap.

Fiecare dimensiune obtinuta corespunde unei marimi de cupa. Cele mai multe sutiene vin cu dimensiuni in inci (un inch inseamna 2,54 centimetri), asa ca va trebui sa ne obisnuim si cu lucruri care la prima vedere par mai dificile.

Nu uitati nici amanuntul foarte des intalnit ca vanzatoarele stiu mai multe decat credem noi ca stiu si ca deseori ofera sfaturi pretioase!

Lasă un răspuns