Ce este lenjeria intima? V-ati intrebat vreodata acest lucru? Trebuie oare sa fii un soi de expert ca sa raspunzi la asa ceva? Este lenjeria intima un partener al omului de mii de ani sau ea il insoteste de mult mai scurta perioada?
Iata tot soiul de intrebari la care cele mai multe dintre noi poate nici nu ne-am gandit vreodata.
Dar vom reporni la drum plecand de la o alta intrebare.
Carui scop foloseste lenjeria intima?
Ei bine, aici stim cu toate raspunsul.
Ea ne tine de cald, mai ales in anotimpul rece, cum desigur e cazul mai ales iarna…ne protejeaza mai bine hainele, dar si de contactul cu propria noastra piele, creand un fel de bariera intre pielea noastra si materialele mai aspre la care poate apelam in anumite situatii.
In plus, e bine de stiut ca lenjeria mai joaca si rolul de a ne sustine corpul, cu accent pe mici parti ale sale in cazul nostru, dar varianta e la fel de bine aplicabila si in cazul barbatilor.
A, da, si mai spun cei care se pricep mai bine ca mine la chestiunea asta, ca lenjeria intima e cea care contribuie la modelarea siluetei conform standardelor unanim acceptate de frumusete.
Sau, dupa caz, personale!
Un individ despre care cred ca ati auzit multe lucruri, Christian Dior, un francez cu gusturi bune – dupa mine – spunea candva ca “fara baze, moda nu poate exista” (inlocuiti baze cu orice alt cuvant care desemneaza o parte a trunchiului dumneavoastra si veti vedea cata dreptate are!).
Prietena mea, si sper ca si a dumneavoastra de acum, Cora Harrington, ne reaminteste ca acum trei sute de ani moda era conica. Se purta trunchiul de forma conica, ca ideal feminin.
Anii au trecut, la fel si moda, si in prim plan a aparut forma clepsidrei. In cele din urma “moda naturalului” a ajuns in prim planul atentiei comune.
Asadar, aflam azi ca lenjeria e o reprezentare fizica a culturii epocii.
Ea implica o multitudine de coduri si reguli de la care cele mai multe dintre noi, femeile, nu am parut niciodata a ne da in laturi de la respectarea lor.
Pe de alta parte, societatea a evoluat in ultimele doua sute de ani ca nicicand altcandva in istorie.
Unii ar spune chiar ca a involuat, tocmai pentru a trage un semnal de alarma la ceea ce cred ei ca se intampla, si anume ca anumite lucruri au evoluat mult prea mult, ca au alergat prea tare in fata omului!
Iata de ce, cel mai probabil, unii dintre noi, femei si barbati deopotriva, credem astazi ca lenjeria e necesara pentru a ne imbraca “ca la carte”, “corespunzator”. Altii, dimpotriva, sustin ca lenjeria poate fi triviala, daca nu de-a dreptul lipsita de importanta si chiar prosteasca.
Ce ne facem cu toate aceste pareri? Carora le dam credit?
Greu de spus, iar eu nu-mi propun sa va impun un anume model. Fiindca eu sunt de parere ca lenjeria e cel mai bun pretext ca sa te ingrijesti, sa inveti sa te tratezi, ba chiar sa te si rasfeti, uneori.
Daca nu o vei face tu, nu o va face nimeni altcineva, fii sigura!
In fond, iata unul dintre argumentele ce m-au convins o data pentru totdeauna. “Lenjeria nu este numita intima doar pentru ca este ascunsa, ci pentru ca te poate reprezenta cel mai bine si iti poate scoate la iveala eul tau cel mai bine disimulat, identitatea ta secreta, ceea ce este extrem de important”.
Nu ma gandisem niciodata in aceasta lumina la propria lenjerie intima pana cand nu am intrat atat de adanc in lumea Anita, dar serios fetelor, realizam cata dreptate am!
Pe curand!