Reprezentanta Anita in Romania pentru informatii si comenzi suna la: 0372 681 011 anita-lenjerie.ro

Patru intrebari pe care ti le poti adresa cand alegi un sutien mai bun

Patru intrebari pentru un sutien bun

Daca accesezi internetul este imposibil sa nu gasesti un loc in care cineva te invata cum sa iti alegi un sutien. A devenit un fel de religie in industria lenjeriei intime. Exista chiar si grupuri inchise pe Facebook unde iti poti urca fotografii imbracata doar in sutien si cineva iti va oferi sfaturi personalizate si informatii doar pentru tine ce insotesc si sugestiile de masurare specifice. Practic ai senzatia ca a-ti gasi un sutien nou e ca si cand ti-ai alege un hobby nou. Dar, de-adevaratelea, alegerea unui sutien nu este asa de complicata.

Eu una nu cred in “marimea perfecta la sutien” deoarece potrivirea pe corp este subiectiva si chiar trebuie sa admitem ca nu exista o standardizare pe marimi in aceasta industrie. De asemenea, nu cred in acea replica “sutienul asta iti vine rau” atat timp cat este unul confortabil si te face sa te simti bine.

Cu toate acestea, daca nu te mai simtiti bine in niciunul dintre sutienele pe care le ai, iar achizitionarea unuia nou in aceeasi marime nu rezolva problema, atunci ar fi indicat sa incerci o noua dimensiune a sutienului. Mai mult de atat, toate sutienele cedeaza in timp, se intind de exemplu, si daca nu iti mai place cum se potrivesc, acestea clar trebuie inlocuite.

In aceasta situatie, daca nu vrei sa iti petreci cateva ore bune incercand sa te masori “asa cum trebuie”, nu vrei nici sa mergi la un magazin pentru a proba si a afla acolo marimea potrivita, vrei sa eviti si intratul pe internet pentru a cere sfaturi unui strain, atunci, acest set de 4 intrebari pot sa te aduca cat mai aproape de drumul bun spre noua serie de sutiene.

Patru intrebari pentru un sutien bun

Raspunsul la aceste patru intrebari nu va rezolva problemele tuturor, dar este un start bun daca ai ajuns sa iti urasti toate sutienele si vrei sa afli de ce.

Primul pas ar fi sa te imbraci cu sutienul pe care il consideri cel mai potrivit, sau cel mai nou. Stai apoi in fata oglinzii si adreseaza-ti urmatoarele patru intrebari pentru a-ti da seama daca e cazul sa treci la o marime diferita. Aminteste-ti inca de la inceput ca atunci cand scazi marimea circumferintei sutienului trebuie sa alegi o cupa mai mare pentru a pastra acelasi volum pentru sanii tai. Adica o marime 80 cupa B are acelasi volum ca un 75 cupa C sau chiar 70 cupa D.

Sa incepem…

Anita – Rosa Faia, sutienul Antonia
Model nou in colectia de lenjerie Anita – Rosa Faia, sutienul Antonia, in stil balconette, sigur pe placul tuturor. Si mai ales cu o potrivire fantastica pe marimi
1. Actuala banda de circumferinta este prea larga?

Oare ai purtat intodeauna sutienele inchise la cea mai stransa incuietoare? Trebuie sa iti rearanjezi aceasta banda de fiecare data cand ridici bratele? Banda de cimcumferinta ti se tot suceste peste zi astfel incat a o rearanja este un alt chin? Daca te uiti din lateral o vezi cum se ridica la spate in loc sa stea paralela cu solul?

Daca deja ai raspuns cu Da la una din aceste intrebari, e momentul sa alegi o circumferinta cu o marime mai mica. O marime mai mica inseamna ca nu va trebui sa te tot aranjezi pe parcursul zilei. Si cum banda aceasta de circumferinta ofera de fapt cel mai mare suport intr-un sutien (si nu bretelele cum ai crede), vei ajunge si sa te simti mai usurata. Noul sutien ar trebui sa te faca sa te simti foarte bine atunci cand este inchis la randurile de incuietori aflate spre exteriorul acestuia, asa ca atunci cand incepe sa se lase, vei putea linistita sa te indrepti spre cea mai din interior fara a trebui sa schimbi din nou marimea sutienului.

Patru intrebari pentru un sutien bun

Acum, daca esti dintre cele care prefera sa poarte sutiene largute, o marime de sutien cu o circumferinta mai mica, ar putea sa te faca sa arati chiar tu mai mica desi te simti excelent cu acest nou sutien. Vreau doar sa iti reamintesti ca sutienul este unul dintre articolele vestimentare cu rol de sustinere. Deci cand vine vorba de potrivire, cum il simti pe tine e mai important fata de cum arata.

Anita Amica
Cu un suport fantastic, sutienul Amica este unul dintre cele mai iubite in colectiile Anita
2 Armatura sustine doar o parte din san?

Vezi pur si simplu cum sanii dau pe afara fie in zona decolteului, fie in lateralul cupelor sutienului? Linia decolteului pur si simplu taie in san in loc sa creeze o linie frumoasa? Armatura de la baza sutienului este asezata direct pe sani, in loc sa fie chiar la baza acestora acolo unde se intersecteaza, sa zicem asa, cu zona cutiei toracice?

Daca ai raspuns cu DA la oricare dintre aceste intrebari, cel mai simplu este sa incerci sa iti achizitionezi un sutien cu o cupa mai mare.

Pentru cea mai confortabila experienta de purtare a sutienului si pentru cel mai bun suport, armatura ar trebui sa sustina tot sanul, fara sa lase loc intre peretele toracic si sani si fara “sa stea” pe niciuna din partile sanului.

Anita Grazia
Un sutien cu armatura perfect. Potrivire si sustinere excelente. Sutienul Grazia din colectiile Anita – Rosa Faia
3. Ti-ai strans bretelele sutienului pana la punctul maxim de reglare?

Desi le-ai strans pana la punctul maxim bretelele sutienului iti cad de pe umeri toata ziua?

Simti ca ar trebui sa schimbi bretelele sau sa alegi un carlig care sa le tina la spate pentru a nu mai avea senzatia ca sanii iti ies din cupe?

Daca sutienul este unul nou, atunci acesta este un semn bun ca ar trebui sa alegi o marime mai mica in circumferinta sutienului. Asa cum banda de circumferinta cedeaza de obicei intinzandu-se prea mult, asa se intampla si in cazul bretelelor. Cu alte cuvinte, cu cat porti mai mult un sutien, cu atat vei ajunge in punctul in care bretelele vor fi reglate catre punctul maxim pentru a face sa te simti ca si cand ai avea un sutien potrivit.

Cu toate acestea si in situatia cea mai fericita, bretelele unui sutien nou nu trebuie sa fie stranse pana la capat. O circumferinta corecta va tine totul la locul potrivit, lasand bretelele sa faca doar acea cantitate redusa de munca pentru care au fost create.

Dantela, decolteu adanc, sustinere perfecta. Sutienul Emily este nou in colectiile Anita – Rosa Faia
4. Partea centrala a sutienului nu sta lipita de stern?

Acea parte triunghiulara robusta a sutienului tau, adica acea portiune din zona centrului pieptului, ce leaga cele doua cupe se numeste punte si este un punct de reper important atunci cand vorbim despre marimea corecta a acestui articol vestimentar. Este foarte adevarat ca alegerea sutienului tine si de forma sanilor, dar pentru majoritatea femeilor acea zona centrala face sa se simta cel mai bine atunci cand acest triunghi sta pefect asezat pe corp, fara sa se simta ca trasa, atarnata sau impinsa de sani.

Patru intrebari pentru un sutien bun

Daca banda de cirmcumferinta nu este de ajuns de stransa pe corp, asa cum am raspuns la intrebarea numarul 1, atunci ar fi cazul ca marimea circumferintei sutienului sa fie mai mica. Acest lucru va face ca aceasta banda sa fie mai aproape de corpul tau, facand ca acest triunghi sa stea bine.

Daca circumferinta sutienului este cea corecta, dar sanii imping aceasta punte departe de trup, atunci este evident ca ai nevoie de o marime mai mare la cupa sutienului.

Patru intrebari pentru un sutien bun

Trupurile noastre sunt total diferite, asa ca este evident ca aceste reguli au numeroase exceptii. Iar daca sutienul tau se incadreaza intr-una dintre aceste sa le zicem mici probleme, dar te simti perfect imbracata in el si iti si place cum arata, atunci acesta este momentan produsul perfect pentru tine. Dar, pentru acele persoane care au ajuns sa isi considere sutienele incomode, aceste idei simple le pot orienta catre acele produse mai confortabile, cu mai multa sustinere pentru sani si de ce nu, catre acele sutiene care le fac sa scape de inhibitii.

In acest punct eu mai adaug doar ca stii deja ce se zice in culisele Anita… un sutien perfect este acela despre care ai si uitat ca il ai pe tine.   Iti tin pumnii sa alegi doar sutiene incredibile!

Lasă un răspuns