Cineva a avut ideea, foarte buna, de altfel, de a crea sutienele cu inchidere frontala. Nu se stie exact cine. Istoria nu i-a retinut nici numele, nici sexul. Putem crede ca cel care a inventat sutienul cu inchidere frontala, adica exact acel tip de sutien descris de numele sau, a fost o ea.
Acest tip de sutien inlocuieste traditionala inchidere in spate cu una care se realizeaza mult mai usor, cea in fata. De obicei se foloseste fie un fermoar, fie o clema sau o inchidere de gen “mos” si “baba”, de care a auzit pana si un copil.
Din punctul de vedere al modei, sutienul cu inchidere frontala este azi unul foarte popular.
Este mai usor de manipulat. In favoarea sa actioneaza partea din spate a corpului nostru, care e de obicei foarte neteda si, ca urmare, alunecoasa.
E un sutien potrivit persoanelor cu sani departati. La polul opus, persoanele cu sani apropiati pot respinge acest tip de sutien, fiindca inchiderea in fata poate apasa peste bust, oferind astfel o stare incomoda.
Pe de alta parte, sutienele cu inchidere frontala sunt utile si persoanelor cu probleme de dexteritate sau mobilitate, fiind, orice s-ar zice, mult mai usor de manevrat.
Exista insa cazuri practice care demonstreaza ca sutienul de acest gen nu se potriveste foarte bine si nici nu ofera suficienta sustinere, ca “suratele” lor cu inchidere in spate. Si asta din cauza panoului central care nu se poate prinde la fel de aproape de corp, dupa metoda botezata deja “cuprindere si tragere” a sanilor.
In plus, sutienele cu inchidere frontala asigura o posibilitate mai mica de reglare. Au un singur rand de clame. Cele cu inchidere in spate folosesc randuri multiple de clame, tocmai pe ideea reglarii benzii sutienului.
Insa, in cele din urma, cea care face diferenta esti tot tu. Ca in cazul oricarui alt tip de sutien ultimul cuvant iti apartine. Tot ce trebuie sa faci, iubita mea cititoare, este sa probezi si sa iei o decizie.
Multa inspiratie!