Reprezentanta Anita in Romania pentru informatii si comenzi suna la: 0372 681 011 anita-lenjerie.ro

Un altfel de Craciun!

Deseori avem de infruntat adversitati de tot felul. Noi toate, noi toti, cele sau cei pe care-i stim si cele sau cei pe care nu-i stim. Din fericire, nu mereu. Dar exista zile si momente in vietile noastre cand, parca din senin, izbucneste furtuna. Vine parca atunci cand suntem prea ocupati cu ceea ce facem, cu ceea ce se intampla in jur, cu cei de langa noi, uitand de noi. Parca chiar atunci apare o poveste trista si impovaratoare. Aproape din senin…Asa se face ca exista pe aceasta lume si lucruri despre care vorbim inca prea putin. Mastectomie. Citostatice. Greata. Caderea parului. In trei cuvinte scurte, cancer de san. Un altfel de Craciun!

Te intrebi cum ti s-a putut intampla tocmai tie? Care nu-ti amintesti sa fi avut vreun semn, vreo durere, ceva acolo! Sau, vreun alt caz in familie, mama, bunica, strabunica. Si cu toate acestea intr-o buna zi aceasta boala inspaimantatoare pentru noi toate si fiecare dintre cele atinse de ea ti-a batut la usa. A intrat pe nesimtite in casa ta, in viata ta, in trupul tau. O data cu ea apar si un alt gen de intrebari, de care nu te-ai fi crezut vreodata in stare. Cum ii vei face fata? De unde vei gasi puterea sa o infrunti? Ce le vei spune celorlalti? Sotului, copiilor, mamei, mult mai in varsta ca tine sip e care o tratezi déjà iar ca pe un copil? Dar mai ales, de ce eu? Sau, daca vei ajunge sa-ti vezi copiii crescand?

Nicio femeie care a primit vestea ca are cancer de san nu a scapat de aceste intrebari. De hidosenia bolii nu avea cum, dar in plus, prin firea omului, apar si ‘‘suplimentele‘‘. Dorinta noastra de a trai, de a gusta ca nimeni altul viata, de a invinge tot ceea ce e dincolo de ea ne impinge insa de la spate. Ne foarfeca!

Paradoxal, cei sau cele care au puterea de a se ridica, macar dupa o vreme, din pumnul pe care boala ti-l arunca in plina figura, afla ca aceasta nu e intotdeauna invingatoare. Femeile din secolulul nostru stiu, mai mult ca inaintasele lor, ca boala asta poate fi controlata, ca poate fi tinuta in frau. Sigur, nu va voi spune ca va fi usor, floare la ureche. Nicidecum! Dar, cu ceva tarie, pe care fiecare o descopera acolo unde nu astepta, de cele mai multe ori, vei sti ca o poti privi azi boala fata catre fata, ca ii poti zambi, fara a o sfida, iar maine poti ajunge sa o controlezi.Un altfel de Craciun!

Desigur, exista statistici. Poate le-ai aflat. Se citeaza mereu amanuntul conform caruia in Uniunea Europeana incidenta anuala a cancerului de san este de 110 femei dintr-o suta de mii. Iar mortalitatea e de 38 de femei dintr-o suta de mii.

Romania are si ea, dupa 1990, statistici pe aceasta chestiune. Din totalitatea tumorilor maligne la femei, cancerul mamar are ‘‘bucata‘‘ cea mai mare din ‘‘prajitura‘‘, intre 23 si 25 de procente. Un altfel de Craciun!

Dar dincolo de cifre ramane speranta noastra, sufletul nostru, chinuit azi, linistit maine, saltaret poimaine. Ramane dorinta de a trai.

In preajma sarbatorii de Craciun, lenjerie-anita.ro iti propune o serie de marturii ale unor femei lovite din plin de aceasta boala. Femei de pe alt continent, dar cu aceeasi varsta si cu aceleasi probleme ca fiecare dintre noi!

Facem asta din dorinta de a impartasi cu voi macar un minut si o bucatica din magia vietii de zi cu zi! Tututor, sanatate si Craciun fericit, fel el si in vremuri triste, cu boli, cu pandemie! P.S. Dati-ne de stire daca initiativa noastra e pe placul dumneavoastra. Incercam sa va ajutam si sa ne ajutam fiindca asta stim noi, poate, cel mai bine, sa facem cat suntem pe acest pamant!

Si daca vreti sa gasiti mai multe amanunte, nu uitati pagina noastra de facebook, https://www.facebook.com/GentleCare.ro

Sanatate voua, romance puternice, oriunde v-ati afla!  

Cu drag, cu mare drag, intotdeauna, Reprezentanta Anita Dr Helbig in Romania.

Lasă un răspuns