Reprezentanta Anita in Romania pentru informatii si comenzi suna la: 0372 681 011 anita-lenjerie.ro

Cam asa se alege un sutien sport sau…. de ce am devenit posesoare de mai multe sutiene sport Anita

Daca tot incepe sa se faca vreme frumoasa numai buna de iesit la miscare, astazi am decis sa va introduc in lumea sutienelor sport. Da, stiu, intre cititorii paginii noastre nu se afla doar doamne, dar va rog sa ma credeti ca ceea ce vreau sa astern aici poate fi vazut ca un mic ghid de cumparaturi si pentru cei care doresc sa faca cadou aceasta parte esentiala a echipamentului de sport utilizat de reprezentantele sexului frumos…Sutien sport

Asadar…. sutienele sport sunt de obicei etichetate ca fiind destinate unui impact scazut, mediu sau intens de activitate fizica. Ceea ce am descoperit de-a lungul anilor este ca aceste etichete pot crea ceva confuzie pentru cele care le folosesc.

Limbajul acesta se refera direct la nivelul de intensitate a exercitiilor pe care urmeaza sa le practicati, este vorba aici de cat de mult se vor misca sanii in timpul acestor exercitii.

Yoga cu super premiatul sutien sport de la Anita. Numele lui este Momentum

Pentru a ne intelege inca din primele randuri, un nivel intens de activitate fizica necesita utilizarea unui sutien sport cu cel mai inalt nivel de sustinere a bustului.

Si uite ca am reusit sa identific si cateva sporturi specifice tipului de impact pe care il pot avea asupra sanilor nostri: la un nivel intens vorbim despre alergare, tenis, zumba, calarie, la categoria de nivel mediu intra sporturi ca ski-ul, catararea, ciclismul sau spinning-ul, iar la nivelul scazut putem incadra sporturi ca thai chi, pilates sau yoga.

Hiking cu sutienul oficial declarat ca fiind cel mai usor din lume. Are doar 51 de grame si se numeste Air Control
Argumente.

Acum, unul dintre cele mai importante argumente atunci cand alegeti un sutien sport este sa va amintiti ca nivelul de suport oferit de un sutien sport nu are nimic de-a face cu marimea de cupa pe care o aveti. S-a incetatenit ideea ca cele cu un bust mic ar trebui sa foloseasca doar sutiene cu un nivel scazut de suport indiferent de sportul pe care il practica. Va zic clar ca acest lucru este complet fals. La fel functioneaza si in cazul unei doamne cu un bust generos; se zice ca aceasta nu ar putea sa foloseasca un sutien cu un suport mai redus. Complet fals si in aceasta situatie.

Va comunic toate acestea pentru simplul fapt ca distrugerea tesutului mamar se datoreaza miscarii inutile pe care sanii nostri o face si nu datorita marimii acestora. Daca trupul nostru se misca in sus si in jos, asa vor face si sanii nostri, e adevarat, cu o oarecare intarziere. Cei mai buni producatori de sutiene din aceasta lume creeaza sutienele pentru cupe mari sau cupe mici in moduri diferite. Va spun sigur ca pentru cupele mari vor exista mereu straturi si insertii suplimentare de material.  Cupele vor fi mereu captusite, lateralele acestora vor avea zone de sustinere suplimentare, iar bretelele sutienului vor fi intotdeauna dublate.

Si chiar si in situatia in care sutienul este foarte bine realizat, din cele mai bune materiale, oricum doamnele noastre vor avea posibilitatea alegerii sutienului in functie de impactul pe care il are sportul practicat asupra corpului.

Cupe mari.

Am observat cum cele cu marimi mai mari de cupa prefera de la inceput sa aleaga un sutien cu nivel maxim de sustinere, daca aceasta este alegerea lor sa stiti ca nu este una de negat.

De asemenea, este utila si varianta in care puteti sa aveti in garderoba si un sutien sport cu o marime mai mare. Sa nu credeti ca bat campii, explicatia este simpla si in aceasta situatie, un astfel de sutien este util in momentele in care sanii isi schimba dimensiunile ca urmare a ciclului hormonal. Sutienele sport sunt realizate din materiale nu foarte elastice, asa ca este cam greu sa te chinui sa ii potrivesti intr-un moment mai delicat intr-un produs din material sa ii spunem “usor rigid”.

Ideea sutienelor sport

Este aceea de a va sustine si a va imbunatati performanta, asa ca nu intotdeauna primeaza partea estetica, dar va pot spune sigur ca pana si design-ul este un element ce va poate ajuta in alegerea acestuia. Persoanele cu umerii mici prefera de multe ori sutienele sport ce au bretelele asezate in X la spate, in timp ce doamnele cu un bust mai generos prefera bretelele clasice. In acest punct cel mai bun sfat pe care pot sa vi-l dau este acela de a proba sutienul sport pe care doriti sa il achizitionati. Sa faceti tot felul de miscari in el, sariti, rotiti-va bratele pentru a observa care este nivelul de siguranta si confort pe care vi-l ofera.

Va ziceam ca Anita produce inclusiv sutiene sport cu bretele asezate la spate in X. Acest design preia foarte mult din greutatea bustului. Modelul este DynamiXstar
Confortul

Indiferent de momentul zilei sau de activitatea pe care o desfasurati transpiratia este unul din lucrurile care afecteaza si sutienele pe care le purtam. Va dati seama cat de important este sistemul de gestionare a acesteia la un sutien sport. E foarte important ca in interiorul cupelor unui sutien sport sa aveti o tesatura ce ia transpiratia de pe corp si reuseste sa o indeparteze de acesta. Daca nu exista o astfel de captuseala in cupele sutienului sport, riscati ca acele cusaturi din interior sa frece trupul transpirat ceea ce poate duce direct spre durere si disconfort.

In termeni generali se zice ca sutienele cu intaritura, pe romaneste spus “sutiene buretate”, nu au aceeasi sustinere ca un sutien normal. Se mai zice si ca in interiorul unei astfel de cupe sanul se misca fara a avea un prea mare suport, iar in cazul transpiratiei materialul din care este realizata acea cupa nu ar putea sa elimine umiditatea de pe corp. Poate pana acum 2 ani nu as fi putut aduce argumente care sa contrazica aceste afirmatii mai ales in cazul unui sutien sport, dar va asigur ca a fost inventata si cupa cu intaritura aerata din lume.

Sutienul sport Air Control Delta Pad.

Va vorbesc aici de marele succes al celor de la Anita, sutienul sport Air Control Delta Pad, a carui insertie triunghiulara in sistem de capilare din interiorul cupei face ca pur si simplu sa uitati de transpiratie in timpul desfasurarii antrenamentelor. Un astfel de triunghi are si avantajul ascunderii zonei mamelonului si elimina de asemenea, miscarea sanilor in interiorul cupei. Nimic din ce am enumerat aici despre acest sutien sport sa ii zicem “minune”, nu il face sa piarda din nivelul incredibil de sustinere pe care il ofera.

De departe preferatul meu in aceste zile, sutienul sport cu singura cupa cu intaritura, aerata din lume. Air Control Delta Pad

Asa ca dupa multe tentative de alegere a unui sutien sport de calitate, am ajuns la concluzia ca intotdeauna e necesar ca acestea sa fie confortabile, sa asigure sustinere potrivita bustului si mai ales sa indeplineasca cam toate elementele pe care le-am enumerat mai sus. Recunosc, pentru aceste articole am devenit clienta fidela a companiei germane Anita. Sunt ferm convinsa ca nici voi nu veti regreta daca veti face la fel. Chiar imi doresc sa ajungem sa imi impartasiti din experienta voastra cu aceste sutiene sport.

Lasă un răspuns